Ons onderwijs

Kindcentrum Baggelhuizen is een kindcentrum in woonwijk Baggelhuizen in Assen. Kinderen kunnen er terecht voor openbaar TLIM-onderwijs en opvang. Ons motto is: 'Ik heb dat nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan', een bekende uitspraak van Pippi Langkous.

We streven er namelijk naar dat ieder kind op ons kindcentrum dit hardop durft te zeggen. Vol vertrouwen nieuwe dingen leren en ontdekken. Dat gunnen we ieder kind. We willen daarom een sfeer creëren waarin dit mogelijk is. Daar zetten we ons dan ook iedere dag voor in. Dagelijks gaan er bijna 150 leerlingen naar ons kindcentrum. Een deel van hen gaat ook naar de opvang, dat wordt geleid door Plateau Kinderopvang. 

The Leader In Me
Kindcentrum Baggelhuizen werkt volgens de zeven gewoonten van The Leader In Me. Deze werkwijze spreekt kinderen aan op hun talenten en betrokkenheid. Ze leren medeverantwoordelijk te zijn voor hun leerproces, zelfsturend te zijn en goed en effectief samen te werken. Daarnaast zorgt TLIM ervoor dat kinderen meer plezier hebben in het leren, iets wat wij heel belangrijk vinden. Op de pagina 'Hier staan wij voor' vertellen we meer over ons onderwijs.